ATV U POSJETI FK ILIĆKA 01

Naredna utakmica:

ATV U POSJETI FK ILIĆKA 01

alt

Ovi mladi fudbaleri iz brčasnkog kluba Ilićka, pokazali su da znaju da igraju fudbal. Na nedavnom turniru “Stopama Save Milosevića” u Bijeljini osvojili su drugo mjesto u kategoriji 2004. godiste. U finalu su igrali sa drugarima iz Crvene Zvezde. To im je kažu bila najteža, ali i najizazovnija utakmica.

“Bilo je sjajno. Nismo imali dovoljno snage da pobijedimo Crvenu Zvijezdu. Kao što smo i ostale jače ekipe”, rekao je kapiten Nemanja Antrunović.

“Najteže je bilo protiv Zvijezde, posto nismo imali puno tima. Jer ostali igrači su se iscrpili na velikom suncu i dobili su sunčanice, tako da nismo puno mogli da ostvarimo u finalu”, kaže Ljubiša Cvijanović, igrač lijevog krila.

Uslovi u kojima treniraju nisu idealni. Nemaju svlačionica. Ne mogu se pohvaliti ni uređenim travnjakom, ni adekvatnom opremom. Ali entuzijazama i volju za igrom imaju na pretek. Kažu pomoć koju dobijaju od lokalne zajednice je nedovoljna, ali su zahvalni i na tome.

“Uz pomoć roditelja i upravnog odbora fudbalskog kluba, uspjeli smo da obezbijedimo, ne bi rekao jos uvijek optimalne uslove , već da mogu djeca da normalno da se razvijaju, da učestvuju u svim aktivnostima, da se socijalizuju, što je prirotitetan cilj”, objasnio je Srđan Šljivić, direktor omladinskog pogona FK Ilićka.

Omladinski pogon Fudbalskog Kluba Ilićka ima oko stotinu članova, uzrasta od sedam do 17 godina. Sa njima rade cetiri trenera. Pokazali su kako se sa malo novca, ali sa puno volje, mogu postići dobri rezultati. Kažu, samo takve rezultate očekuju i na narednim na turnirima.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

   >>>>>FK ILICKA <<<<<