Pioniri gostovali Radu u Beogradu | FOTO GALERIJA!

Naredna utakmica:

Pioniri gostovali Radu u Beogradu | FOTO GALERIJA!

ilicka-01-29-10-2011

Pioniri i predpioiri Ilićke 01 u subotu su bili gosti Beogradskog Rada na Banjici. Odigrane su dvije utakmice a najmlađi članovi Ilićke 01 su poraženi rezultatima 6:3 i 7:0.
Trener selekcija FK „Ilićke 01“ Ninoslav Mirić ističe da je rezultat utakmice bio u drugom planu.
„Kao glavni cilj ovog gostovanja istakao bi prije svega dobro druženje i proširenje saradnje sa najvećim fudbalskim klubovima u Beogradu, kao i razmjenu iskustava sa omladinskim školama koji imaju izgrađen sistem rada sa mladim igračima, a koji Ilićka pokušava da sprovede u dijelo na teritoriji Brčkog. Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da njihove omladinske kategorije ugostimo i uzvratimo gostoprimstvo“, rekao je Mirić.
On je naglasio da i ova posjeta, kao i zajednički rad trenera i roditelja mališana, pored sportskih motiva, ima i širi značaj, jer se na ovaj način direktno investira u pravilan razvoj djece. „Želim da vjerujem da će i naša lokalna zajednica prepoznati taj interes i da će ubuduće biti daleko više ulaganja u omladinski sport u Brčkom“, kaže Ninoslav Mirić.
Omladinici Ilićke su prije odigravanja pomenutih utakmica bili u prilici i da posjete muzej fudbalera Crvene zvezde i uvjere se u bogatu istoriju najtrofejnijeg kluba jugoistočne Evrope, a po okončanju utakmica bilo je organizovano gledanje utakmice 10. kola Jelen super lige između fudbalera Partizana i Smedereva, koju su pojedinci iskoristili kako bi se slikali sa nekim od proslavljenih fudbalera koje su zatekli u loži stadiona Partizana.